دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس | نوگرا و کارآفرین
به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا، استان هرمزگان بهعنوان یکی از مهمترین استانهای کشور در جنوب ایران قرار دارد. استان هرمزگان با مساحتی حدود ۶۸ هزار کیلومتر مربع دارای ۱۳ شهرستان، ۲۳ شهر، ۳۳ بخش و ۷۱ دهستان و ۲ هزار ۱۷۰ آبادی دارای سکنه که بنا به سرشماری انجام شده در سال ۱۳۹۵ دارای جمعیتی بالغبر یک میلیون و ۷۷۶ هزار نفر است.
موقعیت حساس جغرافیایی و سوقالجیشی این استان، بهویژه نزدیکی به تنگه استراتژیک هرمز، وجود منابع عظیم نفت فلات قاره در دل خلیجفارس و ذخایر قابلتوجهی از انواع آبزیان، استقرار زیربناها و زیرساختارهای نیرومند مانند بندرها بزرگ تجاری شهید رجایی و باهنر، وجود چهار نوع ترابری، دو منطقه تجاری صنعتی آزاد قشم و کیش، سه منطقه ویژه اقتصادی، سه فرودگاه بینالمللی، ۱۴ جزیره با کارکرد و عملکرد مختلف، قابلیت توسعه شیلاتی، داشتن طولانیترین مرز آبی کشور، عملکرد ترانزیت کالا، وجود دو پالایشگاه بزرگ نفت و گاز، استقرار صنایع بزرگ فولاد و آلومینیوم و سایر واحدهای بزرگ، بندرها صیادی و مزیتهای گردشگری و منحصربهفرد منطقه؛ اهمیت استراتژیک این استان را در سطح ملی و منطقهای چند برابر کرده است.
شهر بندرعباس بهعنوان مرکز استان هرمزگان و مشرف بر تنگه هرمز با جمعیت حدود ۷۰۰ هزار نفر بهعنوان یکی از شهرهای مهم اقتصادی، اجتماعی و سیاسی استان و کشور محسوب میشود که بسیاری از مراودات تجاری، صنعتی و... از این بندر به سراسر کشور ارسال میشود. دانشگاه آزاد اسلامی نیز با پیروزی انقلاب اسلامی تأسیس و در سراسر کشور گسترش یافت که استان هرمزگان نیز از این قاعده مستثنی نشد و با توسعه دانشگاه آزاد اسلامی در مرکز و شهرستانهای کشور این دانشگاه در مرکز استان هرمزگان راهاندازی و سپس به سایر شهرستانهای استان برای دادن خدمات علمی، آموزشی و... گسترش پیدا کرد.
اکنون دانشگاه آزاد اسلامی استان هرمزگان بهعنوان بزرگترین مجتمع علمی، آموزشی و پژوهشی در استان هرمزگان است که با حدود بیش از ۱۰۰ هزار دانشآموخته، ۲۴ هزار دانشجو (حدود ۵۰ در صد دانشجویان مشغول به تحصیل در استان) و حدود ۵۰ در صد اعضای هیئت علمی دانشگاه را در خود متمرکز ساخته و خدمات قابل توجه و تجلیلی را به مردم این استان و کشور ارائه میکند. این دانشگاه اکنون در استان دارای ۱۸ واحد و مرکز دانشگاهی بوده که شامل؛ بندرعباس، قشم، کیش، میناب، رودان، حاجیآباد، بندرلنگه، بندرجاسک، بندرخمیر، بشاگرد، جناح، بستک، پارسیان، هرمز، سما بندرعباس، سما قشم و بینالملل قشم و کیش است و خدمات خود را در قالبهای آموزشی، فرهنگی، پژوهشی و... به مردم ارائه میکند.
دانشگاه آزاد اسلامی واحد جامع بندرعباس ۱۹ فروردین ۱۳۶۳ بهعنوان نخستین مؤسسه عالی غیرانتفاعی در این شهر تأسیس شد و فعالیت خود را با نظارت استانداری وقت هرمزگان و نماینده استاندار با دو رشته کاردانی و ۱۱۴ دانشجو در دبستان شاهد بندرعباس و مراکز اجارهای آغاز کرد. این روند تا سال ۶۸ به همین شکل ادامه داشت تا اینکه در سال ۱۳۶۸ با انتخاب رئیس این واحد دانشگاهی از نظارت استانداری خارج و بلافاصله طرح جامع دانشگاه با برنامه درازمدت در راستای توسعه و نیاز جامعه، توسط رئیس وقت تدوین و به سازمان مرکزی ارائه شد و فعالیت عمرانی خود را بدون هیچگونه بودجه دولتی کلید زد.
طراحی سایت منحصربهفرد این دانشگاه بر مبنای اقلیم گرم و مرطوب بر اساس معماری جنوب ایران با اقتباس از سبکهای معماری اصیل اسلامی و ایرانی آغاز شد و در ابتدای کار تأسیس رشتههای کاردانی و کارشناسی، افزایش تعداد رشتهها، افزایش جذب هیئت علمی و افزایش جذب دانشجو از مهمترین اقداماتی بود که در راستای توسعه کمی دانشگاه در اوایل عمر این دانشگاه انجام شد.
از سال ۱۳۸۷ در کنار توسعه کمی؛ توجه به توسعه دورههای تحصیلات تکمیلی، مراکز تحقیقات و پژوهشی، مراکز رشد، افزایش تولیدات علمی، ارتقای کیفیت آموزشی با ساخت و تجهیز آزمایشگاههای متعدد، لابراتوار و کارگاههای تخصصی برای هر رشته و فراهمسازی سایر بسترهای توسعه با هدف رقابت با دانشگاههای معتبر داخلی و خارجی رقم خورد که از مهمترین اهداف این توسعه میتوان پرورش و تربیت نیروی انسانی متخصص و کارآمد استان و کشور در علوم و فنون مختلف؛ کمک به ارتقای سطح علمی و فرهنگی جامعه؛ فراهم آوردن امکانات تحصیلی و فرهنگی برای جوانان و علاقهمندان به تحصیل؛ کمک و همکاری با دستگاههای اجرایی بهمنظور بالا بردن سطح تخصصی، علمی و مدیریتی، افزایش تولیدات علمی کشور، ایجاد مراکز تحقیقاتی و پژوهشی معتبر، ایجاد فناوریهای کارآمد و تکنولوژیهای نو در راستای توسعه کیفی دانشگاه، راهاندازی دانشگاه بینالمللی و جذب دانشجوی خارج از کشور، تأمل با مراکز علمی و پژوهشی معتبر داخل و خارج از کشور، تربیت دانشجو در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری را ذکر کرد.
رشد و توسعه این واحد دانشگاهی با ساخت پژوهشکده تخصصی برای رشتههای مختلف، ایجاد مرکز رشد، راهاندازی شرکتهای دانشبنیان، باشگاه پژوهشگران جوان، سراهای نوآوری و توسعه تولید مقالات و کتب علمی ... شکل جدیدی به خود گرفت و با نگاهی نوگرا و کارآفرین محور وارد عرصه رقابت در حوزه تولید و درآمدزایی از محصولات علمی شد و در این راستا با انعقاد تفاهمنامههای همکاری متعدد با صنایع، معادن، سازمانها و ادارات خود را به بطن جامعه وارد کرد تا بتواند بهعنوان مرکز علمی در حل مشکلات و کمک به توسعه پایدار در کنار تربیت نیروی کار متخصص و کارآفرین، کمک قابل توجهی به رشد و توسعه کشور کند.
حوزه معاونت آموزش و تحصیلات تکمیلی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس
امروزه توسعه کشورها در راستای دانایی محوری بوده و آموزش بنیادیترین راهکار جامعه برای رسیدن به پیشرفت، توسعه، رفاه اجتماعی و استقلال واقعی است. به همین منظور سرمایهگذاری در این امر و هماهنگ کردن آن با نیازهای کشور گذرگاه اصلی توسعه پایدار و عامل کلیدی پیشرفت است.
در همین راستا یکی از بزرگترین دغدغهها آمادهسازی بستری مناسب برای فعالیت استادن در راستای تحقق این اهداف است. بدیهی بوده کیفیت و تعالی عملکرد فرآیند آموزشی، منوط به فعال شدن دانشجویان در یادگیری، پرورش خلاقیتها، توسعه توانایی حل مسئله و کمک به خود ارزیابی آنها است. در این فرآیند بهرهگیری از اعضای هیئت علمی توانمند، متخصص و کارآمد برای تربیت نیروی متعهد و متخصص و حافظ ارزشهای اسلامی جایگاه ویژهای دارد که قطعاً بهصورت خاص باید به آن پرداخت. تدوین و ایجاد رشتههای جدید و توسعه هدفمند، بازنگری برنامههای درسی و تهیه منابع آموزشی یکی دیگر از اولویتهای مهم این حوزه است.
دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس دارای رشتههای مختلفی در حوزه پزشکی و غیرپزشکی بوده که شامل رشتههای زیرمجموعه علوم پزشکی، علوم انسانی، فنی مهندسی، منابع طبیعی، هنر و علوم پایه است که در رشتههای غیرپزشکی و در مقاطع کارشناسی پیوسته و ناپیوسته هر سال در دو ترم مهر و بهمن بهصورت بدون آزمون بر اساس سوابق تحصیلی در موعد مقرر (زمانهای که از طرف مرکز سنجش و نظارت اعلام میشود) دانشجو پذیرش میکند که در زیر رشتهها و مقاطع تحصیلی به تفکیک مقطع به شرح زیر اعلام میشود.
کارشناسی ناپیوسته:
کارشناسی پیوسته:
کارشناسی ارشد:
دکتری:
حوزه معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد جامع بندرعباس:
حوزه معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی بهعنوان یکی از کلیدیترین حوزههای ستادی دانشگاه در زمینه گسترش پژوهشهای بنیادی، کاربردی و ارائه خدمات علمی و مشاورهای در راستای رفع نیازهای علمی- صنعتی جامعه و ارتقای جایگاه و موقعیت ملی و بینالمللی دانشگاه فعالیت میکند و مصمم است در راستای سیاستهای پژوهشی کشور برای بروز و ظهور خلاقیتها و کشفیات، بسترسازی کرده و زمینه لازم را برای ارتقای سطح کیفی و کمی فعالیتهای پژوهشی فراهم کند.
این حوزه در زمینههای مختلف علمی و پژوهشی در بخش پایاننامهها، مقالات علمی و پژوهشی، شرکتهای دانشبنیان، مراکز تحقیقاتی، سراهای نوآوری، هستههای فناور، باشگاه پژوهشگران جوان، ارتباط با صنعت و شهرکهای تولیدی و صنعتی، تولیدات علمی و ... نظارت و مدیریت دارد که در زیر به معرفی بخشهای مختلف به اجمال پرداخته شده است:
کتابخانه دانشگاه آزاد اسلامی واحد جامع بندرعباس:
کتابخانه مرکزی
این کتابخانه دارای بیش از ۱۳۵ هزار جلد کتاب تخصصی متناسب با رشتههای دانشگاه دارد و هر ساله نیز به تعداد مورد نیاز اضافه میشود. که دانشجویان میتوانند با توجه به مکانیزه بودن کتابخانه از طریق جستجوی منابع از سیستمهای موجود در میز امانت موارد مورد نیاز خود را جستجو و به امانت بگیرند. در این کتابخانه بخش کتابخانه تخصصی پرستاری و روانشناسی در دسترس بوده که بالغبر ۱۰ هزار جلد کتاب تخصصی و بهروز رشتههای فوق موجود است و بخش مربوط به کافینت کتابخانه هم ۶ دستگاه کامپیوتر تعبیه شده تا نیازهای فوری و ضروری دانشجویان را جوابگو باشد. کتابخانه مرکزی شامل سالنهای مطالعه خواهران و برادران در طبقه دو بوده که جوابگوی ۵۰۰ دانشجو بهطور همزمان است.
کتابخانه شهید تختی نژاد
این کتابخانه شامل منابع مرجع ازجمله بیش از ۸ هزار پایاننامه ارشد و دکتری و بیش از ۱۰ هزار کتاب مرجع متناسب با نیاز رشتههای دانشگاه است.
بخش نشریات این کتابخانه نیز شامل نشریات فیزیک و الکترونیک است.
بخش کتابخانه دیجیتال این کتابخانه نیز شامل پایگاههای اطلاعرسانی معتبر دنیا ازجمله وایلی و اشپرینگر و ... است
بخش سالنهای مطالعه این کتابخانه نیز بهطور همزمان بالغبر ۵۰۰ دانشجو میتوانند استفاده کنند.
کتابخانه تخصصی اهلبیت بالغبر ۵۰۰۰ جلد کتاب تخصصی در زمینه اهلبیت علیهمالسلام این مجموعه موجود و در دسترس دانشجویان است.
آزمایشگاهها دانشگاه آزاد اسلامی واحد جامع بندرعباس:
آزمایشگاه معتمد محیطزیست، آزمایشگاه گیاهشناسی، آزمایشگاه متالوگرافی، آزمایشگاه خوردگی و نانو، آزمایشگاه بتن، آزمایشگاه مقاومت مصالح، آزمایشگاه مکانیک خاک، آتلیههای معماری (۷ آتلیه)، لابراتوار زبان، مدار الکتریکی، الکتروتکنیک، مدار مجتمع خطی، مدار منطقی، مدار مخابراتی، کنترل خطی، برق، PLC، الکترونیک صنعتی؛ آزمایشگاه فیزیک حرارت، آزمایشگاه فیزیک الکتریسیته، آزمایشگاه فتو ژئولوژی، سنگشناسی و اپتیک، آزمایشگاه روانشناسی، آزمایشگاه پراتیک پرستاری، آزمایشگاه میکروبشناسی، آز آناتومی(تشریح)،آزمایشگاه شیمی عمومی، آزمایشگاه شیمی معدنی و آلی، آزمایشگاه شیمی تجزیه، آزمایشگاه آنالیز دستگاهی ازجمله آزمایشگاههای فعال هستند که برای دادن خدمات دانشجویی تجهیز و مورد بهرهبرداری قرار دارند.
کارگاههای دانشگاه آزاد اسلامی واحد جامع بندرعباس:
کارگاه نقشهبرداری، کارگاه تولید غذای زنده، کارگاه جوشکاری و ریختهگری، کارگاه عمومی
باشگاه پژوهشگران جوان دانشگاه آزاد اسلامی واحد جامع بندرعباس:
این باشگاه با هدف حمایت جوانان پژوهشگر تأسیس شد و در طول فعالیت خود، انجام امور چشمگیری را در زمینه پژوهش و نخبه پروری به نتیجه رسانیده است و با توسعه شعبههای خود در واحدهای دانشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی در اکثر شهرهای کشور، وظیفه اثرگذار خویش در عرصه تولید علم در میهن اسلامی را ایفا کرده است. در این راستا دانشجویان مبتکر، نوآور و پژوهشگر میتوانند با مراجعه به این باشگاه نامنویسی و با حمایت این باشگاه، فعالیتهای علمی و پژوهشی انجام دهند.
سرای نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد جامع بندرعباس:
تأسیس و ایجاد سرای نوآوری علوم و فنون دریایی خلیجفارس و دریای عمان (امنیت غذا و شیلات) با هدف بهرهوری از توان و از ظرفیت دریا با حفظ اکوسیستم و ذخایر دریایی در راستای تأمین، سلامت و امنیت غذایی، استفاده از راندمان دریا در حوزههای گردشگری، تجاری و...
مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد جامع بندرعباس:
مرکز رشد این واحد دانشگاهی با ۲۳ هسته فناور و تولید ۲۸ محصول در حال فعالیت است که این مجموعه نیز با هدف تبدیل ایده به محصول فعالیت میکند و دانشجویان و سایر افراد دارای ایده میتوانند با مراجعه به این مرکز برای راهاندازی هستههای فناور و شرکتهای دانشبنیان اقدام کنند.
در زیر به برخی فعالیتهای مهم این مرکز به اختصار پرداخته میشود:
شرکت افق فانوس لنگرگاه به مدیریت مهدی رنجبر موفق به کسب TRL = ۵ در دومین فن بازار دانشگاه آزاد اسلامی شد و اکنون خط تولید چهار محصول دانشبنیان مکمل سوخت توسط این شرکت تولید که موفق به کسب همه مجوزهای مربوطه شده و اکنون به دنبال ثبت اطلاعات این شرکت در سامانه معاونت علمی ریاست جمهوری برای تبدیل شدن به نخستین شرکت دانشبنیان مستقر در مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس را دارد.
شرکت ایده پردازان جوان پارسی با مدیریت محمدحسن محمدپور و هدایتالله دلاکی مستقر در مرکز رشد در زمینه خلاقیت و ایجاد کارآفرینی در کودکان فعالیت داشته و همه مجوزهای مربوطه از وزارت آموزش و پرورش و وزارت فرهنگ گرفته شده و ۱۹ کتاب در این زمینه به چاپ رسانیده و طرح آنها بهعنوان طرح ملی محسوب میشود. در نمایشگاه هفته پژوهش در سال ۱۳۹۹ طرح آنها با TRL=۸ پذیرفته شده و آمادگی عقد قرارداد با همه مدارس استان برای برنامهریزی اوقات فراقت و فوقبرنامه مدارس هستند.
هدایتالله دلاکی در نخستین جلسه بررسی صلاحیت اعضای هیئت علمی فناور موفق به کسب عنوان استاد فناور شده که طبق بخشنامه حمایت از فعالیتهای فناورانه باید مورد تشویق در زمینه کاهش ساعت تدریس یا پایه تشویقی شود.
شرکت هدیه سترگ با مدیریت دلارام نخبهزارع و شاهرخ خانی، تولیدکننده محصولات گیاهی، دریایی و جانوری با نام تجاری زاییر موفق به تولید حدود ۱۸ محصول بهداشتی شده که دو مورد آن صابون و کرم سفیدکننده موفق به کسب مجوز سیب سلامت و شماره بهداشتی شده و در مرحله نهایی برای صادرات است.هسته فناور با مدیریت محمد الیاسی در زمینه طراحی ربات پیشبینی کننده بورس فعالیت داشته و موفق به برنامهنویسیان شده و اکنون بسیار موفق در بورسهای خارجی ظاهر و سودهی زیادی دارد. طرح مربوط به کود شیمیایی میکرو با عملکرد بالا در این مرکز تولید و در مرحله کسب مجوزهای مربوطه است.
طرح توجیهی راهاندازی مدرسه کسبوکار برای کسب مجوز به سازمان مرکزی ارسال و طرح توجیهی راهاندازی شتابدهنده تخصصی استان با عنوان محک برای کسب مجوز به سازمان مرکزی ارسال شده است. در حال رایزنی برای استقرار یک شرکت در زمینه پرورش میگو و تولید ماهی در قفس هستیم. تفاهم همکاری در راستای ایجاد تعامل و بهرهمندی از امکانات دوجانبه برای توسعه و پیشرفت فعالیتهای علمی و پژوهشی منعقد شده است.
مهمترین تفاهمنامههای همکاری:
در راستای بهرهمندی از امکانات، تجهیزات و ظرفیتهای موجود صنایع، شهرکهای تولیدی، سازمانها و... بخش ارتباط با صنایع دانشگاه با شناسایی ظرفیتهای موجود منطقه و پایش دستاوردهای حاصلشده در استان با انجام رایزنیهای مختلف در راستای استفاده بهینه از ظرفیتهای دوجانبه تلاش شده تا با انعقاد تفاهمنامه همکاری بتوان خدمات دانشگاه را گستردهتر و از ظرفیت سایرین نیز به خوبی بهرهمند شود که در این حوزه نیز برخی از مهمترین تفاهمنامههای همکاری به اختصار آورده میشود.
از مهمترین تفاهمنامههای همکاری این دانشگاه با سایر صنایع و سازمانها میتوان انعقاد تفاهمنامه همکاری با اداره کل شیلات هرمزگان، شرکت گاز استان هرمزگان، شرکت پالایش نفت بندرعباس، سازمان صداوسیما، سازمان فنی و حرفه ایی، پالایش گازسرخون و قشم، کمیته امداد، مجتمع کشتیسازی، دفتر تحقیقات کاربردی فرماندهی انتظامی استان، اتاق بازرگانی صنایع و معادن، کانون کارشناسان دادگستری، شرکت فولاد هرمزگان، نیروی دریایی ارتش (در مرحله امضا)، موسسه فرهنگی وهنری اندیشههای اسلامی امام سجاد، منطقه ویژه اقتصادی، فولاد کاوه جنوب کیش (مرحله امضا) را نام برد.
حوزه دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس:
این حوزه شامل دو اداره کل دانشجویی و فرهنگی است
اداره کل دانشجویی:
اداره کل امور دانشجویی عهدهدار سیاستگذاری، برنامهریزی و سازماندهی امور رفاهی، معیشتی و روانشناختی و اجتماعی دانشجویان و نقلوانتقالات دانشجویی و ارائه خدمات به آنان است. نظارت بر حسن اجرای آییننامهها و ضوابط اجرایی واحدهای تابعه، سیاستگذاری برای ارتقای امور و بهبود وضعیت، رسیدگی به مسائل و مشکلات دانشجویان و جلب رضایت آنان، تعیین خطمشیهای کلی در مسائل امور رفاهی، فوقبرنامه، مشاوره، نقلوانتقال دانشجویان و... از دیگر وظایف این اداره کل بوده و سعی شده که خدمات ارزندهای را با آرمانهای فرهنگسازی، ایجاد و تقویت احساس هویت افتخارآمیز ایرانی- اسلامی در جوانان، انقلابی بودن دانشگاهها، توجه به سبک زندگی اسلامی ایرانی در اندیشه، عمل و تقویت گفتمانهای دانشجویان که سرمایههای اصلی انقلاب و ارزنده دانشگاه هستند، ارائه دهد.
نقل و انتقالات دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس:
نظر به امر تسهیل فرایند نقلوانتقال دانشجویان و جلوگیری از ترددهای غیرضروری، نقلوانتقال دانشجویان از طریق سامانه منادا انجام میشود و در همین راستا بخشنامههای صادره بهمنظور ارائه تسهیلات بیشتر به دانشجویان متقاضی و جلوگیری از مراجعات آنان به واحدها و سازمان مرکزی تدوین و ابلاغ شده است.
مرکز مشاوره دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس:
مرکز مشاوره و خدمات روانشناختی این واحد دانشگاهی از دی ۱۳۹۶ پروانه و مجوز فعالیت را از سازمان بهزیستی استان هرمزگان دریافت کرد. مرکز مشاوره و خدمات روانشناختی بهطور کلی اهداف خود ا بر بنیادهای بهبود سبک زندگی اسلامی ـ ایرانی، ارتقای سطح بهداشت و سلامت روانی، اخلاقی، اجتماعی، معنوی، فرهنگی و تربیتی دانشگاهیان و جامعه و پیشگیری از آسیبهای روانی ـ اجتماعی بنا کرده و آماده دادن مشاوره به دانشجویان و سایر دانشگاهیان و غیردانشگاهیان است.
کمیته انضباطی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس:
با توجه به اهمیت سلامت معنوی فضاهای علمی، آموزشی و پژوهشی در دانشگاه آزاد اسلامی، کمیتههای انضباطی در راستای پاسداری از جایگاه رفیع دانشگاه و کمک به سالم نگهداشتن محیطهای آموزشی و پژوهشی و تأمین حقوق عمومی دانشگاهیان تشکیل شده است. این کمیته، وظیفه رسیدگی به تخلفات دانشگاهیان را بهگونهای که شیوهنامه انضباطی دانشجویی تعیین شده به عهده دارد و مطابق ضوابط و دستورالعملهای صادرشده عمل میکند.
سلفسرویس و بوفهها دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس:
سلفسرویس دانشجویی دانشگاه از سالنهای مجزا برای دادن خدمات عمومی به دانشجویان برادر و خواهر ساخته شده و با پخت غذاهای متنوع در طول هفته با قیمت دانشجویی، امکان سرو و پذیرایی از ۱۵۰ نفر را بهطور همزمان دارد. بوفهها دانشجویی نیز در راستای ارائه خدمات رفاهی مبتنی بر اصول کیفی و رعایت استانداردهای بهداشتی با وجود فضای مناسب در شأن مقام و منزلت دانشجو، طراحی و ساخته شده این بوفهها علاوه فضای فروش و امکان خدماتدهی در فضای آزاد دارای فضای سرپوشیده سالنی برای نشستن و سرو سفارشها دانشجویی را نیز دارند.
تخفیفات دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس:
بهمنظور بررسی مدارک و مستندات دانشجویان مشمول شرایط استفاده از تخفیفهای دانشجویی و اعطای تخفیف به آنان با رعایت صرفه و صلاح این واحد دانشگاهی، کمیته تخفیفات شهریه دانشجویی واحد بهطور منظم در زمانهای مختلف تشکیل و امور مربوط به تخفیفات دانشجویی را بررسی و تصمیمگیری میکنند. این کمیته متشکل از رئیس این واحد دانشگاهی(رئیس کمیته)، معاون اداری و مالی (عضو)، معاون آموزشی (عضو)، معاون دانشجویی فرهنگی (بهعنوان عضو و دبیر کمیته) بوده و این تخفیفات مطابق ضوابط اعلامشده در سه بخش زیر قابلاعمال است:
۱- تحصیل همزمان دو نفر از یک خانواده در دانشگاه آزاد اسلامی
۲- شرایط خاص (فقر مالی، مشکلات اتفاقی و...) که از اختیارات رئیس دانشگاه است
۳- کارکنان و فرزندان کارکنان این دانشگاه
۴- مزدوجان دانشجویی
سراهای دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس:
سرای دانشجوییبهواسطه فراهم آوردن محیط همزیستی بین دانشجویان نقش مهمی در پرورش شخصیت اجتماعی و رشد هویت اجتماعی دانشجویان دارد که به همین منظور برای رفاه حال دانشجویان، دانشگاه آزاد اسلامی و به تبع آن این واحد دانشگاهی اقدام به فراهم آوردن دو سرای دانشجویی در دو بخش خواهران و برادران کرده که ظرفیت پذیرش خواهران ۱۳۳ نفر و برادران ۱۰۰ نفر است. این سراها دارای نمازخانه، امکانات رفاهی و ورزشی نیز هستند.
دانشجوی نمونه دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس:
نظر به اینکه ارتقای سطح علمی، فرهنگی و شخصیتی دانشجویان با ایجاد انگیزه، الگوی مناسب عینی، فضای رقابتی پویا و فعالیت آنان در زمینههای علمی، پژوهشی و فرهنگی رشد و شتاب بیشتری خواهد داشت و بهمنظور ارج نهادن و تجلیل دانشجویانی که با پایبندی به ارزشهای والای دینی و انسانی در عرصههای یاد شده سرآمد محسوب میشوند بر این اساس در هر ترم علاوه بر تخفیف شهریه دانشجویی، در برنامه بزرگ دانشجویی بهطور ویژه از آنان تجلیل میشود.
اداره کل فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس:
این اداره کل با رویکرد فرهنگی در مسیر سیاستهای کلان نظام و دانشگاه آزاد اسلامی گام برمیدارد که با انجام فعالیتهای فرهنگی با مشارکت دانشجویان در اجرای برنامهها، همایش هاو ... اهتمام میورزد که برخی از فعالیتهای این حوزه به شرح زیر است:
برگزاری جشنوارههای فرهنگی و ادبیات دینی، کمک به چاپ و انتشار نشریات دانشجویی، مدیریت کانونهای فرهنگی، تشکیل کارگروه تفسیر کاربردی قرآن کریم، پاسخگویی و تشویق دانشجویان به امر حسنه ازدواج، برگزاری کارگاههای فرهنگی، آموزشی در راستای موضوعاتی مانند نماز و انسجام اجتماعی و تعالی فرهنگی، تحکیم بنیان خانواده و تعالی فرهنگی، نمازوسبک زندگی، بصیرت افزایی، برگزاری کارگاههای هنری در راستای تولید و توسعه هنرهای دستی، بومی و سنتی، برگزاری نماز جماعات، برگزاری جلسات شورای فرهنگی در راستای سیاستگذاری و برنامهریزی بهتر و منسجمتر در برگزاری برنامههای مذهبی دانشگاه، ایجاد توانمندی تولید فکر و تعمق در اندیشههای فرهنگی؛ تولید محتوای پرورشی در چارچوب مسابقات، فعالیتها، مناظرات، سخنرانیهای متعدد برای تربیت نسلی متعهد، تدوین نقشه راه برای فعالیتهای فرهنگی دانشگاه، دمیدن روحیه تعهد و اخلاق بازمینه کارهای جمعی مثل راهاندازی تشکلها و کانونهای فرهنگی دانشجویی در دانشگاه، تقویت روحیه معنوی دانشجویان با اقامه نماز و برگزاری مسابقات قرآن و عترت، تقویت شاخصهای مهم فرهنگی با دادن مشارکت به دانشجویان فعال فرهنگی، وحدت وهمگرایی ملی مذهبی بین مذاهب اسلامی، ادیان آسمانی و قومیت هاایرانی، ایجاد زمینه برای تحقق نظم اجتماعی، برنامهریزی پیرامون جامعهپذیری، قانونمندی، تعهد به هنجارهای مشترک ازجمله فعالیتهای این حوزه به شمار میرود.
اداره تربیتبدنی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس:
این اداره با هدف تقویت و تربیت جسم و روان دانشجویان، استادان و کارمندان بنای فعالیت خود را پایهریزی شده و با تشکیل تیمهای مختلف ورزشی از میان دانشجویان مستعد و علاقهمند برای حضور در مسابقات واحدی، منطقهای و کشوری دعوت به همکاری میکند. دانشجویان علاقهمند میتوانند در هر رشته ورزشی که فعالیت دارند نامنویسی و با حمایت دانشگاه فعالیت حرفهای خود را آغاز کنند.
حوزه معاونت توسعه و مدیریت منابع دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس:
این معاونت شامل بخشهای مالی و اداری میشود که در اینجا به خدمات مالی آین حوزه در بخش دانشجویی پرداخته میشود.
انواع تسهیلات
وام دانشجویی و شرایط استفاده از آن:
وامهای شهریه دانشجویی از محل منابع داخلی دانشگاه
الف (وام شهریه - کوتاهمدت و میانمدت) منابع داخلی دانشگاه:
ب (وامهای نقدی) منابع داخلی دانشگاه:
۲- وامهای شهریه دانشجویی از محل منابع صندوق رفاه دانشجویی وزارت علوم
وام شهریه - بلندمدت) صندوق رفاه وزارت علوم:
برای استفاده از تسهیلات بلندمدت وزارت علوم باید مراحل زیر لحاظ شود:
۱- افتتاح حساب در بانک قرضالحسنه مهر ایران شعبه گلشهر) امکان افتتاح حساب از طریق سایت بانک قرضالحسنه مهر ایران https://qmb.ir بهصورت آنلاین است
۲-ایجاد تحصیل و درخواست وام از طریق پرتال وزارت علوم( WWW.SWF.IR )و ثبت شماره حساب در پرتال مذکور
۳- وامهای سامانه ساجد؛ وامهای بانکی:
وامهای سامانه ساجد؛ مهر ایران - رسالت – ملی
وام شهریه – بانکهای قرضالحسنه مهر ایران و رسالت
برای استفاده از تسهیلات سامانه ساجد باید مراحل زیر را طی شود:
۱-ورود به سامانه ساجد sajed.iau.ir
۲-تکمیل اطلاعات در قسمت " ثبتنام دانشجویان "
۳-ثبت درخواست وام از بانک مورد نظر در سامانه ساجد
۴-رجوع به بانک پس از تأیید درخواست توسط دانشگاه و سازمان مرکزی
شرایط وام سامانه ساجد:
شرایط عمومی
- ارائه تسهیلات فقط برای دانشجویان فعال و در طول هر دوره یا مقطع تحصیلی صرفاً در یک رشته و فقط یکبار امکانپذیر است.
- دانشجویانی که پس از دریافت تسهیلات میهمان میشوند و میهمانی آنان تداوم مییابد و یا دانشجویانی که بر اساس ضوابط و مقررات به واحد دیگری انتقال مییابند؛ میزان بستانکاری آنان درباره این تسهیلات توسط واحدهای مبدأ به حساب واحدهای مقصد واریز شود.
- امکان معرفی و تشکیل پرونده دانشجویان در هر نقطه کشور برای دریافت تسهیلات و بازپرداخت اقساط نیز میسر است.
شرایط اختصاصی
- تسهیلات ارائهشده به دانشجویان فقط به حساب شهریه دانشجویان واریز میشود.
- ارائه تسهیلات بر اساس اولویتبندی زمان ثبتنام در سامانه و طی مراحل مربوطه صورت میگیرد.
- ثبتنام در سامانه دال بر دریافت تسهیلات دانشجویان نیست و نظارت و تأیید مراحل پرداخت بر اساس مستندات مورد تأیید دانشگاه محل تحصیل دانشجو و صندوق صورت میپذیرد.
- پرداخت هرگونه اضافه واریزی تسهیلات اعطایی به حساب شهریه تا زمان فارغالتحصیلی، انصراف و... دانشجویان امکانپذیر نیست.
- دریافتکنندگان تسهیلات از بانکهای قرضالحسنه مهر ایران و رسالت میتوانند در صورت فارغالتحصیلی گواهینامه موقت، دانشنامه و... را دریافت کنند.
نحوه و مراحل واریز وجوه تسهیلات به حساب شهریه دانشجویان
۱- ثبتنام دانشجویان فعال در سامانه ساجد بخش صندوق رفاه دانشجویان
۲-انتخاب شعبه بانکی توسط دانشجو بر اساس محل زندگی در سراسر کشور
۳-واریز مبلغ تسهیلات به حساب شهریه دانشجویان متقاضی.
نکته مهم: امکان ثبت درخواست وامها از طریق سامانه آموزشیار / صندوق رفاه میسر است.
نشانی دانشگاه:
بندرعباس، چهار راه نخل ناخدا، بلوار دانشگاه، پردیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس
شمارههای تماس اختصاصی روابط عمومی به شرح ذیل است:
پست الکترونیکی: info@iauba.ac.ir
تلفن: ۰۷۶
۳۳۶۶۵۵۰۰ , ۳۳۶۷۷۵۰۸ , ۰۹۱۷۵۲۶۹۲۰۰
دورنگار: ۳۳۶۶۵۵۱۰
کد پستی: ۷۹۱۵۸۹۳۱۴۴
انتهای پیام/۴۱۲۱/۴۰۶۲/
انتهای پیام/